iPhone + Flickr + GoogleMaps = coolt

De bilder som jag tar med min iPhone taggas med geodata med hjälp av gps:en. Sedan laddar jag upp bilderna på Flickr och tar geoRSS flödet därifrån och stoppar in i Google Maps. Då kan man se var jag tagit fotona. Ganska najs!


Visa större karta

Update: Det var verkligen busenkelt: Jag tog min geoFeed längst ner på min Flickr-sida (http://api.flickr.com/services/feeds/geo/?id=15511507@N00&lang=en-us&format=rss_200)

Sedan gick jag till Google Maps och klistrade in länken ovan i sökrutan.

Voilà!

Sedan är det bara att embedda kartan som vanligt med koden under “länk”

 • Koolt. Finns det nån enkel beskrivning på hur man gör? Eller är det så tokenkelt som det låter ovan…

 • Koolt. Finns det nån enkel beskrivning på hur man gör? Eller är det så tokenkelt som det låter ovan…

 • Ja, det är tokenkelt.

  Tog min geoFeed längst ner på min Flickr-sida (http://api.flickr.com/services/feeds/geo/?id=15511507@N00⟨=en-us&format;=rss_200)

  Sedan gick jag till Google Maps och klistrade in länken ovan i sökrutan.

  Voilà!

  Sedan är det bara att embedda kartan som vanligt med koden under “länk”

 • Ja, det är tokenkelt.

  Tog min geoFeed längst ner på min Flickr-sida (http://api.flickr.com/services/feeds/geo/?id=15511507@N00&lang=en-us&format=rss_200)

  Sedan gick jag till Google Maps och klistrade in länken ovan i sökrutan.

  Voilà!

  Sedan är det bara att embedda kartan som vanligt med koden under “länk”

 • Jättebra tips. Tack. Det finns förresten ett sätt att göra kartan ytterligare ett litet snäpp coolare. Genom att använda KML-feeden från Flickr får du tumnaglar av bilderna på kartan istället för de blå markörerna.

 • Jättebra tips. Tack. Det finns förresten ett sätt att göra kartan ytterligare ett litet snäpp coolare. Genom att använda KML-feeden från Flickr får du tumnaglar av bilderna på kartan istället för de blå markörerna.

 • Coolt. Men då kan jag ej klicka upp bilderna i större format och jag får inga länkar tillbaka till Flickr? Eller missar jag ngt?

 • Nejdå, du har inte missat något. Det är jag som står för missen. Det verkar som man får leva med de blå markörerna om man vill ha länk och preview. Lite synd för det hade varit snyggare med tumnagel också.

 • Jag får ingen riktig ordning på uppdateringarna på min karta. Har du fått till automatisk uppdatering av kartan från feeden eller uppdaterar du manuellt genom att klistra in geofeeden på kartan varje gång du laddat upp nya bilder på Flickr?

 • Jag får ingen riktig ordning på uppdateringarna på min karta. Har du fått till automatisk uppdatering av kartan från feeden eller uppdaterar du manuellt genom att klistra in geofeeden på kartan varje gång du laddat upp nya bilder på Flickr?

 • Skumt.
  Min karta uppdateras automatiskt.

  Kan det ha ngt med inställningarna under kontot: http://www.flickr.com/account/geo/privacy/?from=privacy

 • Jag använder de rekommenderade inställningarna (Allow Anyone) för att alla ska kunna se var bilderna är tagna. Konstigt att det funkar för dig och inte för mig. Jag forskade lite vidare och hittade ett script som uppdaterar min karta nu. Det är klart bökigare än din enkla lösning men jag har i varje fall fått det till att fungera. Det är viktigt att kartan fungerar om man är geonörd som jag. 🙂

  http://www.dahlstroms.com/hakan/map/

 • Pingback: Show your photos on a map | dahlstroms.com - photos and more...()

 • Pingback: Show your photos on a map | dahlstroms.com - photos and more...()

 • coolt värre… tack för tipset

 • coolt värre… tack för tipset

 • Pingback: The Symposia » Blog Archive » links for 2010-07-23()

 • Tack för finfint tips. Ska testa. Vet om det är möjligt att begränsa hämtningen till en viss period. Ex vis om man varit på en utlandsresa och vill skapa en karta för endast den perioden. / J

 • hmm, ingen aning faktiskt.

 • Pingback: Tweets that mention iPhone + Flickr + GoogleMaps = coolt | hepp.se -- Topsy.com()