Pasta con formaggio e spinaci

Hittade det här receptet i kokboken Pasta Nostra. Mycket gott. Och enkelt. Jag har redan lagat det tre gånger.

400 g pasta
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar
1 dl olivolja
100 g spenat (färsk eller tinad fryst)
1 tsk salt
färskriven muskotnöt
1 dl grädde
100 g gorgonzola
100 g mascarpone
1 dl riven parmesan

Finhacka vitlök o pepparfrukten. Fräs i olja. Lägg i spenat. Salta. Tillsätt muskot.
Häll grädden och osten i en lite gryta. Låt osten smälta på låg värme.
Koka pastan al dente. Blanda ner spenaten i oströran.
Häll över pastan i stekjärnet. Häll över spenat- och oströran. Rör om. Strö över riven parmesan.

Buon appetito!

Pasta con formaggio e spinaci

  • dinefood

    Åh, vilket underbart recept! Tack för inspiration, det tar jag med mig till helgens matlagning. /Nathalie

  • Ja, gör det. Mycket gott!

  • dinefood

    Åh, vilket underbart recept! Tack för inspiration, det tar jag med mig till helgens matlagning. /Nathalie

  • Ja, gör det. Mycket gott!

  • Pingback: Mat från Miatorp – en kokbok blir till | hepp.se()