Chilisådd Tänkte för en gångs skull vara ute i god tid med att så chili. Chili är enkelt att så, bara att trycka ner fröna i såjord och sen låta de ha det lite varmt och mysigt (20-25°C).

När plantorna tittar upp kan man ställa de lite svalare. Men ljus behöver de, gärna 14 timmar om dagen. Så extrabelysning är inte dumt.

Själv ställer jag mina chilis i källaren under Helenas högtrycksnatriumlampa, som hon använder till sina växter. Då får de rejält med ljus samtidigt som det är lite svalare.

I år blir det:

  • Feferoni som vanligt. Jag köpte dessa fröer i Brixlegg för många år sedan.
  • Johans insmugglade chili från Bolivia. Har inte kommit på vilken sort det är ännu.
  • Hot Lemon är ny för mig. Stark och med citrussmak.
  • En annan nyhet för mig är Lombardo. Denna ska vara mild med 12-16 cm långa frukter.
  • Och så en Habanero. I år hittade jag Caribbean Red Habanero från Nelson.

Det brukar bli några extraplantor, så om någon vill ha är det bara att hojta. Eller kanske byta med någon annan sort som jag saknar?

Chilisådd Chilisådd