Sjökort i iPhone

Eniro har precis släppt “Eniro på sjön“, en cool app för iPhone med sjökort för hela svenska kusten. Dessutom har de lagt in möjlighet att se sökresultaten i “augmented reality” med hjälp av kompass, kamera och gps.

I min test visas t ex att jag har 1,92 sjömil ner till Råå hamn och 6,0 sjömil till Norreborg på Ven från vardagsrummet.

  • Har lite svårt med användningsområdet för detta från ditt vardagsrum, annars får jag väl hålla med om att det är fräckt. Antar det hela dör när man vill kontrollera något från sjön och befinner sig inom dansk nät och får en roaming avgift på 35 spänn per mb.

  • Men du har ju alla restauranger inlagda också. Nästan alla i Helsingborg finns med. Klart användbart från vardagsrummet 😉

    Ang. roaming: beror på vilket abonnemang du har. 3 funkar ju fint mellan S & DK; samma taxa.