Första försöket med surdeg

surdeg Bröd

Idag bakade jag mitt första surdegsbröd. Hasse och Sara tittade förbi igår med en burk av sin rågsurdeg. Så innan jag hoppade i säng satte jag igång en fördeg med surdeg, rågmjöl och vatten.

Sedan tillsatte jag Manitoba, durumvete, havssalt och vatten idag och lät det bli en ganska lös deg som fick jäsa i några timmar. Sedan in i ugnen. Nu väntar jag bara på att de svalna lite, så att jag kan provsmaka. Med extrasaltat Bregott…

Sudegsbröd

  • Hans

    Härligt Erik! Ser ut att ha fått fina luftbubblor i brödet också. Nize!

  • Jag är mkt nöjd. Nu ska jag hålla din surdeg vid liv 🙂

  • Sara

    Ser riktigt fint ut! 🙂 Smakade det lika gott som det ser ut?

  • Tack. Ja, de smakade underbart. Hård god skorpa och sega härliga inuti 🙂