Idag blev det bananglass. Inga konstigheter.
4 bananer
citronsaft
5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
Skiva bananerna och pressa citronsaft i mixer och kör till en slät puré. Vispa grädden lätt. Vänd ner bananpurén i grädden. Sikta florsockret och rör om. Kör i glassmaskin. Ät!
Vi har precis en sån glassmaskin. Den är ganska ny så vi har bara använt den ett par gånger. Men jag har svårt att få en jämnt frusen glass i den. Har du nåt tips? Om vi kör riktigt länge så blir glassen som köpe-mjukglass ungefär, inte hårdare än så. Men sen sätter det sig en en yta på ett par mm i skålen, och den är stenhård.
Jag tror själv att vi häller i för mycket glassämne så att kylskålen inte orkar kyla. Har försökt med mindre mängd men tycker inte att det blir klockrent.
Tips?
/Jimmy
Har bara hunnit testa den vi två tillfällen.
Det är nog viktigt att smeten är ordentligt kyld när man börjar. Nu senast när jag testade har jag låtit den stå i kylen först och det funkade bra. Men känner också igen det där med ytan…
Vi får väl kanske investera i var sin sån här: http://www.verner-verner.se/product/ADD-4001185/
🙂