Bananglass

glassmaskinen

Idag blev det bananglass. Inga konstigheter.

4 bananer
citronsaft
5 dl vispgrädde
2 dl florsocker

Skiva bananerna och pressa citronsaft i mixer och kör till en slät puré. Vispa grädden lätt. Vänd ner bananpurén i grädden. Sikta florsockret och rör om. Kör i glassmaskin. Ät!

  • Vi har precis en sån glassmaskin. Den är ganska ny så vi har bara använt den ett par gånger. Men jag har svårt att få en jämnt frusen glass i den. Har du nåt tips? Om vi kör riktigt länge så blir glassen som köpe-mjukglass ungefär, inte hårdare än så. Men sen sätter det sig en en yta på ett par mm i skålen, och den är stenhård.

    Jag tror själv att vi häller i för mycket glassämne så att kylskålen inte orkar kyla. Har försökt med mindre mängd men tycker inte att det blir klockrent.

    Tips?

    /Jimmy

    • Har bara hunnit testa den vi två tillfällen.

      Det är nog viktigt att smeten är ordentligt kyld när man börjar. Nu senast när jag testade har jag låtit den stå i kylen först och det funkade bra. Men känner också igen det där med ytan…

      Vi får väl kanske investera i var sin sån här: http://www.verner-verner.se/product/ADD-4001185/ 

      🙂