Nästan alla mina bilder landar på Flickr. Kolla gärna in där.
[FAG id=48738]
Nästan alla mina bilder landar på Flickr. Kolla gärna in där.
[FAG id=48738]
Idag blev det skörd av lite chilis i växthuset. Framförallt jalapenos och av dessa tänkte jag fixa till egen sriracha. Jag mixade chilisarna tillsammans med vitlök, socker och lite vatten. Detta ska sedan jäsa ett par dagar. Sedan ska jag passera, tillsätta vinäger och koka ihop det hela lite. Ska bli spännande att smaka resultatet.…
I helgen bryggdes det öl på Miatorp. Denna gången blev det en american brown ale. Nu väntar några veckor för att jäsningen ska bli klar. Sen kan vi smaka. Malt 2,4 kg pale ale malt 0,2 kg carapale malt 0,1 kg biscuit malt 0,1 kg pale chocolate malt Mäska 1 timme 66° C Humle 60 min…
Sådärja. Då var hyllesaften tillverkad. Oskar och jag drog precis ut till mamma/farmor och plockade ett gäng fläderblommor. Lite citron, vatten och socker på det, så var det klart. 17 dl strösocker, (1 1/2 kilo) 1,5 l vatten 40 st fläderblommor 50 g citronsyra 3 st citroner, gärna ekologiska, stora Lägg blomklasarna i en hink.…
Kan varmt rekommendera Lissabon. Efter en långhelg i maj med underbart väder, god mat och vackra vyer längtar jag redan tillbaka.
Coola Hven Durum finns nu på webben. Gå in och kolla hvendurum.se och läs mer om de fina durumvetemjölen, bageriet, kvarnen, miljön och historien.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/119319752″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /] I februari släpps debut-EP:n “Deleted/Fool” med fyra låtar.
Då var det återigen dags för mustning. Idag körde vi ca 70 liter äppelmust som nu vilar på flaskor och bag-in-box. Fler bilder finns på flickr.
Då var även Emma klar med gymnasiet. Tre år har avverkats på samhällsprogrammet på Campeon i Helsingborg. I onsdags firade vi henne ordentligt och i förra veckan var det bal. Se fler bilder på flickr!
Idag säger vi grattis till Göran, världens bästa svärfar, som fyller 70 år. Vi firar dig ordentligt när studentfirandet är över 🙂 GRATTIS!