Med inspiration från tomatpajerna på Tomatens hus brukar Helena göra följande tomatpaj:
Pajdeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
Fransk senap
2-3 gula lökar
Ett gäng tomater (goda)
Vitlök
Basilika
Oliver
Salt & peppar
Riven ost
Arbeta ihop degen. Tryck ut i en pajform och nagga den. Förgrädda 10 minuter.
Stek lök och vitlök.
Bred ut ett tunt lager fransk senap på bottnen.
Lägg på lök, tomater och ost. Salta och peppra på tomaterna.
Gör detta i två lager.
Grädda i 45 minuter på 225° eller på svagare temperatur längre tid.
Låt stå en stund. Njut!
Väldigt god paj, den behöver lite salt och svartpeppar också.
Ja, mkt god. Lagat den idag?
Mycket god paj. Gjorde den idag till lunch med färska tomater från trädgården. Har gjort tomatpajer innan, men det var en ny touch med senapen (även om jag inte hade fransk senap så blev det gott)
Kul att du gillade den!
Hej ! Vi sökte på tomatens hus tomatpaj och tvekade inte att prova ert recept eftersom vi litar på att ni har studerat tomatens hus pajen . Men vi har tillsatt litet fänkål också. Sitter och väntar på att den skall bli klar. Hans L
Det blev jåttegott!!
Jättegod och lättlagad.
Ja, mkt god. Det var själv längesedan vi gjorde den. Perfekt nu när tomaterna börjar mogna. 🙂
Dags för tomatpaj igen och lägger till litet fänkålsfrön i kryddningen.