No-knead bread

Då var det äntligen dags att testa “no-knead bread”. Receptet blev populärt 2006 när New York Times publicerade det. Det fina med detta bröd är att man bara blandar ihop ingredienserna, sedan är det jästen och tiden som gör jobbet. Brödet ska inte knådas alls.

500 g vetemjöl
1/4 tsk torrjäst
1 1/4 tsk salt
400 g vatten

Låt brödet jäsa 12-14 timmar, det ska bildas fina bubblor i degen. Mjöla arbetsbänken lätt och vik brödet några gånger.

Forma till en stor bulle och vira i det i en mjölad handduk med skarven neråt. Låt jäsa i 2 timmar.

Efter ca 1,5 timma ställer du in en järngryta med lock (jag kör min Kockums stekgryta) i ugnen och sätter temperaturen på 230 grader.

När degen är klar flyttas den försiktigt över till grytan med skarven uppåt. Grädda med lock i ca 30 minuter, sedan utan lock i 15-30 minuter.

Låt svalna på galler. Ät & njut!

Skippa plastpåse, förvara i en handduk.

Finns även en video:

Comments

5 responses to “No-knead bread”

  1. Håkan Dahlström Avatar

    Receptet postat till frugan. Tack.

    1. hepp | Erik Forsberg Avatar

      Själv då? Ingen bagare?

      1. Håkan Dahlström Avatar

        Borde testa baka. Är detta ett nybörjarbröd?

        1. hepp | Erik Forsberg Avatar

          Absolut, väldigt enkelt att lyckas med.

  2. Janne Avatar
    Janne

    Saltet. Ska det vara tesked?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.