tomatsoppa

Denna tomatsoppa har blivit en klassiker hemma hos oss. Receptet hittade vi i en annons från Skånemejerier.

4 portioner

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 fänkål
4 msk smör
1 grönsaksbuljongtärning
500 g passerade tomater
7 dl tomatjuice
4 dl Matlagningsgrädde
2 dl riven lagrad ost
salt och peppar
Till garnering: färsk timjan

Skala och finhacka lök, vitlök och fänkål. Smält smöret i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Tillsätt buljongtärning, passerade tomater och juice. Låt soppan koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Hit kan allt förberedas. Hetta upp soppan och rör ned ost och grädde, rör tills osten smälter. Servera i varma koppar eller skålar. Dekorera med riven ost, tärnad färsk tomat och färsk timjan. Avsluta med ett extra varv på svartpepparkvarnen.

Servera med vitlöksbröd!

Andra bloggar om: , ,