- June 2024
- September 2023
- April 2022
- March 2021
- February 2021
- January 2020
- April 2019
- March 2019
- May 2018
- January 2018
- December 2017
- May 2017
- March 2017
- December 2016
- November 2016
- June 2016
- April 2016
- March 2016
- February 2016
- January 2016
- September 2015
- July 2015
- June 2015
- March 2015
- January 2015
- December 2014
- September 2014
- June 2014
- May 2014
- February 2014
- November 2013
- October 2013
- August 2013
- July 2013
- June 2013
- May 2013
- April 2013
- March 2013
- February 2013
- January 2013
- December 2012
- November 2012
- October 2012
- September 2012
- August 2012
- July 2012
- June 2012
- May 2012
- April 2012
- March 2012
- February 2012
- January 2012
- December 2011
- October 2011
- September 2011
- August 2011
- July 2011
- June 2011
- May 2011
- April 2011
- March 2011
- February 2011
- January 2011
- December 2010
- November 2010
- October 2010
- September 2010
- August 2010
- July 2010
- June 2010
- May 2010
- April 2010
- March 2010
- February 2010
- January 2010
- December 2009
- November 2009
- October 2009
- September 2009
- August 2009
- July 2009
- June 2009
- May 2009
- April 2009
- March 2009
- February 2009
- January 2009
- December 2008
- November 2008
- October 2008
- September 2008
- August 2008
- July 2008
- June 2008
- May 2008
- April 2008
- March 2008
- February 2008
- January 2008
- December 2007
- November 2007
- October 2007
- September 2007
- August 2007
- July 2007
- June 2007
- May 2007
- April 2007
- March 2007
- February 2007
- January 2007
- December 2006
- November 2006
- October 2006
- September 2006
- August 2006
- July 2006
- June 2006
- May 2006
- April 2006
- March 2006
- February 2006
- January 2006
- December 2005
- November 2005
- September 2005
- August 2005
-
Navet Impro
Ikväll var jag och kollade in Navet Improvisationsteatergrupp när de spelade på Teater Arken på Sundsgården. Hela föreställningen är improviserad och bygger bland annat på de önskningar som vi i publiken fick skriva ner på lappar när vi kom. Klart imponerande att kunna köra så länge och få det att hänga ihop. Mega! Navet finns…
-
Pendlarliv
Lite skillnad mot ens eget pendlande med Pågatågen… Kolla in dessa fantastiska bilder av GMB Akash från tågresande i Bangladesh.
-
Vår & ljus
Nu är våren äntligen på gång. Och ljuset. Nu är det nästan ljust när man kommer hem, vilket betyder att snart dags att ta fram cykeln för att ge sig ut på sköna kvälls rundor längs Öresund. Längtar. Fotot är från en av förra årets cykelrundor.
-
-
Spotify mars 2016
Varje månad skapar jag en ny låtlista som jag fyller på under månaden. Denna lista får hänga med på tåget varje dag i lurarna. Och det kan landa vad som helst på listan. Bara det är musik helt enkelt. Nu i mars har jag hunnit lägga till 14 låtar. Det kommer bli fler… Följ mig…
-
Netflixtips – Mat
Lite tips på filmer och serier om mat & matlagning som jag hittat på Netflix: The mind of a chef – Tre säsonger med David Chang från Momofuku Cooked – Med Michael Pollan Chef’s table – Besök hos sex av världens grymmaste kockar Jiro dreams of sushi The search for General Tso Har du fler tips?
-
-
Gourmetboulevarden
På väg från jobbet till station Triangeln passerar jag nästan förbi Östra Rönneholmsvägen 6 i Malmö. På denna adress hittar man tre stycken butiker som ligger vägg i vägg. För någon vecka sedan tittade jag in för första gången och upptäckte ett fantastiskt utbud och trevlig personal. Det här är tre små fantastiska pärlor. Jag rekommenderar dig att…
-
Raspberry Pi 3
I måndags släpptes Raspberry Pi 3 och jag var förbi Kjell & Co häromdagen och köpte en. Det som framför allt är nytt i denna version är 64 bitars processor, WLAN och blåtand. Så nu ska jag äntligen få upp min väderstation online igen. Jag tänker köra WeeWx för att tanka data från den gamla…
-
Kokböcker på rean
Idag kom paketet med böcker som jag beställde på bokrean. Hoppsan, det blev visst bara kokböcker. Men jag älskar att bläddra i sköna kokböcker och bli inspirerad. De böcker jag köpte: Texas BBQ av Jonas Cramby Den franske bagaren – surdeg, mat, kärlek av Sébastien Boudet Sauerkraut, surkål & choucroute : recept från olika delar av Europa av Jan-Erik & Maria Wannerdt …
-
Då kör vi! #Blogg100
Jag har antagit utmaningen #Blogg100, vilket går ut på att blogga varje dag i 100 dagar med start 1 mars. Får se hur det går med det, men det är väl helt klart värt ett försök. Utmaningen startade 2012 av Fredrik Wass aka Bisonblog. Jag har tänkt att haka på tidigare, men för mig är…
-
Söndagsburgare
Oskar och jag har länge varit sugna på att göra egna burgare. Så i söndags ockuperade vi köket hela eftermiddagen och bakade hamburgerbröd, malde högrev och byggde burgare. Mmm, de blev kanon. Hamburgerbröden bakade vi efter Flippin’ burgers recept som Jon Widegren tagit fram tillsammans med konditorn Magnus Johansson. Ingredienser till 22 hamburgerbröd à 70 gram…