Pasta con formaggio e spinaci

Hittade det här receptet i kokboken Pasta Nostra. Mycket gott. Och enkelt. Jag har redan lagat det tre gånger.

400 g pasta
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar
1 dl olivolja
100 g spenat (färsk eller tinad fryst)
1 tsk salt
färskriven muskotnöt
1 dl grädde
100 g gorgonzola
100 g mascarpone
1 dl riven parmesan

Finhacka vitlök o pepparfrukten. Fräs i olja. Lägg i spenat. Salta. Tillsätt muskot.
Häll grädden och osten i en lite gryta. Låt osten smälta på låg värme.
Koka pastan al dente. Blanda ner spenaten i oströran.
Häll över pastan i stekjärnet. Häll över spenat- och oströran. Rör om. Strö över riven parmesan.

Buon appetito!

Pasta con formaggio e spinaci


Comments

5 responses to “Pasta con formaggio e spinaci”

  1. dinefood Avatar
    dinefood

    Åh, vilket underbart recept! Tack för inspiration, det tar jag med mig till helgens matlagning. /Nathalie

  2. Ja, gör det. Mycket gott!

  3. dinefood Avatar
    dinefood

    Åh, vilket underbart recept! Tack för inspiration, det tar jag med mig till helgens matlagning. /Nathalie

  4. Ja, gör det. Mycket gott!

  5. […] hade vi vår första session (egentligen bara ett planeringsmöte). Vi startade med att tillverka pasta och servera denna med ost och spenat. Mycket trevligt och […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.